• Leuke reizen
  in binnen- en buitenland
 • Voor zowel beginnende
  als ervaren motorrijders

Groeps

Archive

 1. Spanje 8-Daagse groepsreis Andalusië

  Reacties uitgeschakeld voor Spanje 8-Daagse groepsreis Andalusië

  Motorvakantie Andalusië Spanje

  Start jouw motorplezier al in Maart! ,met een schitterende motorvakantie naar het Spaanse Andalusië! Kobutex Motorreizen organiseert namelijk de 8 daagse motorvakantie Andalusië Spanje. Laat je trakteren op mooi weer en schitterende motorroutes (natuurlijk van een Spaanse local biker), door dit afwisselende  Zuid Spaanse landschap.

  Vanuit een centraal gelegen motorvriendelijk hotel liggen verscheidene indrukwekkende berggebieden, valleien en natuurparken aan je voeten. Sta versteld van de magische kloof Tajo die het dorpje Ronda in 2-en splitst, geniet van het uitzicht op de rots van Gibraltar en Afrika, en rijd door de door stuwmeren gevormde El Torcal vallei over de oudste berg van Spanje.

  Zomaar een paar hoogtepunten die jij op jou motor beleeft tijdens deze motorvakantie in Spanje.

  Een groepsreis; is dit iets voor mij?

  Tijdens het verblijf in Andalusië worden dagelijks mooie motorroutes aangeboden voor GPS, zodat je maximaal kunt genieten van deze prachtige omgeving. Hoe je er op uit gaat (of een dagje niet), dat bepaal je helemaal zelf. Wil je individueel rijden, of sluit jij je aan bij andere motorrijders waarmee het goed klikt? Kies zelf en ontmoet jouw medereizigers ’s avonds weer bij het gezamenlijke diner.

  Hoe groot zijn de groepen?
  De ervaring leert dat het prettig rijdt in een groep van zo’n 6 motoren. Wij geven iedere motortrip een advies groepsindeling, afgestemd op de rijstijl van de verschillende deelnemers. Wil jij rijden met een eigen club, dan is dat natuurlijk mogelijk! Zit je de hele motorvakantie vast aan deze groepsindeling? Zeker niet! Jij bepaalt of de groepsindeling jou bevalt, of dat je liever wisselt van groep, of je eigen indeling maakt. De reisbegeleiding van Kobutex is de hele reis aanwezig voor informatie over de routes en (letterlijke) hoogtepunten van Andalusië

  tevens is de reisbegeleiding van Kobutex de hele reis aanwezig tot verlening van hulp en bijstand slechts verplicht voor zover dat redelijkerwijs van “Kobutex Motorreizen” gevergd kan worden.

  voordelen van een Kobutex groepsreis:

  • Vrijheid, blijheid: jij bepaalt hoe en met wie je rijdt
  • Gezamenlijk ontbijt & diner om eenvoudig vriendschappen te sluiten
  • Altijd medereizigers met dezelfde passie voor motorrijden
  • Professionele reisbegeleiding

  Dag indeling Andalusië

  Dag 1: Vertrek gezamenlijk vanaf luchthaven Schiphol aangekomen op Airport Malaga brengt de taxibus ons naar het hotel in Mijas. De vrachtwagen met de motoren staat klaar bij het hotel deze wordt gelost waar je zelf bij bent je kunt je eigen motor veilig stallen in de parkeergarage van het hotel. Deze dag ben je heerlijk vrij en kun je naar keuze uitrusten of eventueel een bezoekje brengen aan het pittoreske dorpje Mijas.

  Dag 2: Route Grazalema 270 kilometer

  Een van de mooiste tours die wij in ons bestand hebben. De GPS leidt u door de Sierra de la Nievas via El Burgo naar Ronda. Het eerste gedeelte is nog bewoond en wat drukker in het verkeer maar hoe verder je het land in gaat zal dit verkeer verdwijnen en de rust met zijn natuur zal je verrassen.

  Je passeert enkele dorpjes zoals; Alozaina, Yunguera en El Burgo. Deze typische witte dorpjes rondom Ronda zijn ontstaan door de bandaleros die zich verscholen in de bergen rond de rijke steden om de marktkooplui en de rijken te beroven van hun waar en rijkdom.

  Bij aankomst in Ronda is het handig eerst de motor goed te parkeren, belangrijk is om te weten dat je in Spanje niet op de stoep mag parkeren en je de motor mag plaatsen waar normaal de auto parkeren of in de parkeer garage.

  Tweede stop is in Grazalema een plaats in de Serriana de Grazalema, een prachtig wit dorp om even stil te staan

  Dag 3 Route Iznajar 290 kilometer

  De route van vandaag is erg afwisselend, valleien, stuwmeren bergketens, natuurparken, snelle wegen en langzame kronkelwegen . Schrik niet van het aantal km vandaag, al is ons advies wel op tijd te vertrekken. Het embalce de Iznájar is een stuwmeer dat in de zestiger jaren is gebouwd of moet je zeggen ontstaan. Dictator Franco opende in 1969 de dam. Er stond tot misschien 5 jaar geleden nog een standbeeld van hem bij de tunnel en de familie Franco schijnt nog steeds een huis op de berg bij de stuwdam te bezitten.

  Het is het grootste stuwmeer van Andalusië en het meer wordt gevoed door de Rio Genil en andere kleinere riviertjes. Er moesten meer dan 2000 mensen voor verhuizen en ongeveer 600 woonhuizen zijn onder het water verdwenen.

  Via Antequera en het bovengebied van Malaga komt je weer aan bij het basis hotel in Mijas.

  Onderweg kom je genoeg plaatsen tegen voor de nodige koffie en of middageten zodat het geheel een flinke maar zeker ook ontspannende dag zal worden.

  Dag 4 Route El Chorro 210 kilometer

  De stuwmeren van Ardales en el Chorro met zijn koningspad door de kloof hebben op mij erg veel indruk gemaakt. Achter deze kloof “Chorro” liggen grote stuwmeren en waterbekkens die de kust voorzien van water. Een systeem van kanalen en aquaducten die een contante aanvoer van water verzorgen naar de stations aan de kust. Via de stuwmeren en de vallei van El Torcal komen jullie aan op de El Torcal, dit is de oudste berg in Spanje, 150 miljoen jaren oud, en een bijzonderheid in Europa.Gelegen ten zuiden van Antequera is El Torcal een uniek gebied in Andalusië. Het imposante landschap van het natuurpark wordt gevormd door de kalkstenen rotsformaties die miljoenen structuren herbergen, gevormd door de geleidelijke erosie van enorme kalkstenen blokken.

  De opvallendste kenmerken van het gebied zijn de merkwaardige vormen die de rotsen hebben aangenomen en het ingewikkelde netwerk van bergpassen en ravijnen, natuurlijke bruggen en afgesloten laagtes, dolina’s of torca’s genaamd

  Dag 5 Route El Tejda 305 kilometer

  De route van vandaag is erg afwisselend, valleien, stuwmeren bergketens, natuurparken, snelle wegen en langzame kronkelwegen . Schrik niet van het aantal km vandaag, het gros van de wegen zijn snelle doorgaande wegen.
  Advies is zeker om op tijd te vertrekken. Maar eerst de motor starten je rijdt via het de snelweg naar Casabermeja en vandaar ga je via het stuwmeer Veñuela rijden op de oude weg tussen Malaga en Granada. Een prachtige route die uit gaat komen in een natuurpark El Tejeda, veel ga ik er niet over zeggen je moet het gewoon zelf ervaren .Het is bijzonder deze rotsformaties en hoge bergen te vinden met uitzicht op zee. De afdaling gaat naar Otivar en daar leidt de route je via de oude kustweg naar Nerja. Onderweg kom je genoeg plaatsen tegen voor de nodige koffie en of middageten zodat het geheel een flinke maar zeker ook ontspannende dag zal worden.

  Dag 6 Route Jubrique 290 kilometer

  Volgens mij is een route altijd leuker wanneer er ook een bestemming in zit, dus toch weer een bezoekje aan Setenil de las Bodegas. Maar geen zorgen de route is compleet nieuw met een prachtig eindslot via Jubrique Senetil is waarschijnlijk uniek onder de pueblos blancos, de witte dorpjes van Andalusië. De verblindend witte huizen van Setenil lijken uit de rotsen te komen en sommige hebben daadwerkelijk een rots als dak.

  Bij Algatocin gaat de route een enorm dal in en kom je via de smalle wegen uit in een prachtig natuurgebied. Na het passeren van de brug over een riviertje gaat de weg weer omhoog en vervolgt zijn weg naar het plaatsje Jubrique . Elk dorp in dit dal heeft zijn eigen karakter maar nog sterker ook zijn eigen lokale specialiteit om te eten.

  De route vervolgt zijn weg omhoog om later uit te komen bij een “mirador” die prachtig uitzicht op de kust van Estapona en Marbella zal geven.

  Bij de afdaling naar de kust is er een moment dat je heel duidelijk de rots Gibraltar ziet liggen. Bij helder weer is het zelfs mogelijk Afrika waar te nemen.

  Dag 7 Route Montes Malaga 240 kilometer

  Eén van de verassende aspecten van streken als de Costa del Sol, is dat op enkele kilometers van de drukke stad onaangetaste natuurgebieden liggen. Een voorbeeld daarvan is het natuurpark “Montes de Malaga” dat vijf kilometer ten noorden van de stad lig. De route voor dit jaar is aangepast en uitgebreidt met de dorpen die in deze omgeving verborgen liggen.

  In vroegere tijden waren de hellingen bedekt met bomen, maar toen de christelijke kolonisten na de herovering terugkwamen naar het gebied, vervingen ze de natuurlijke vegetatie met olijfbomen, amandelbomen en wijngaarden, omdat het economisch gezien meer opleverde.

  De ontbossing had een rampzalig gevolg voor Málaga. Hierdoor vonden er veel overstromingen plaats, die de stad meerdere keren hebben verwoest. Pas in de dertiger jaren werd de situatie opgelost door een programma van bebossing, dat heeft geleid tot het natuurgebied van vandaag de dag.

  In dit gebied vinden jullie veel witte dorpjes die vrij autentiek zijn gebleven en waar het lijkt of het leven stil staat. Neem de tijd om te genieten van dit rustige leven voor een bakje koffie en of een middagmaaltijd te nuttigen.

  De vrachtwagen staat aan het einde van de middag weer klaar om de motoren weer in te laden en veilig naar Nederland vervoert.

  Dag 8 : Na een heerlijk ontbijt vertrekken we gezamenlijk naar Malaga Airport om enkele uren later weer op Schiphol te arriveren.

 2. Duitsland 4-Daagse motorvakantie Eifel

  Reacties uitgeschakeld voor Duitsland 4-Daagse motorvakantie Eifel

  4-Daagse groepsreis Eifel

  Voor de Stelvio hoef je niet helemaal af te reizen naar Italië, want in Luxemburg hebben ze ook een heuse mini Stelvio! Een prachtige route met heel veel bochten en afwisseling door de volgende vijf landen; Duitsland, Luxemburg, België en Frankrijk!

  Het prachtige gebied Klein-Zwitserland met het Müllerthal nemen we zeker mee in onze route, zo ook het Middeleeuwse Vianden met zijn talloze terrasjes voor de heerlijkste streekgerechten. Houd je van cultuur, breng dan zeker een bezoek aan het Middeleeuwse kasteel op de heuvel. Deze groene omgeving is een genot om te rijden vanwege de vele overzichtelijke en goed onderhouden wegen. Ben je reislustig ingesteld, rijd dan via de vele kleine dorpen naar de Belgische Ardennen. 

  Kies je voor dit motoravontuur dan slinger je door maar liefst 5 landen: Nederland, Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk!

  Een groepsreis: is dit iets voor mij?

  Tijdens onze groepsreizen zijn het ontbijt en diner gezamenlijk. Hierdoor heb je gemakkelijk contact met je medereizigers. Iedere reis weer ontstaan hier de leukste vriendschappen met motorrijden als gemeenschappelijke hobby. De rest van de dag staan de routes voor je klaar en bepaal jij hoe je ze wilt rijden.

  Waar kan ik aansluiten?
  Iedere motortrip start op één centraal punt in Nederland. Afhankelijk van de motorroute, zijn er meerdere aanhaakpunten. Hierdoor is er altijd een aansluitpunt bij jou in de buurt. Ook kun je aansluiten in ons prachtige hotel in de Eifel

  Hoe groot zijn de groepen?
  De ervaring leert dat het prettig rijdt in een groep van zo’n 6 motoren. Wij geven iedere motortrip een advies groepsindeling, afgestemd op de rijstijl van de verschillende deelnemers. Wil jij rijden met een eigen club, dan is dat natuurlijk mogelijk! Zit je de hele motorvakantie vast aan deze groepsindeling? Zeker niet! Jij bepaalt of de groepsindeling jou bevalt, of dat je liever wisselt van groep, of je eigen indeling maakt. De reisbegeleiding van Kobutex is de hele reis aanwezig voor informatie over de routes en (letterlijke) hoogtepunten van de Eifel. tevens is de reisbegeleiding van Kobutex de hele reis aanwezig tot verlening van hulp en bijstand slechts verplicht voor zover dat redelijkerwijs van “Kobutex Motorreizen” gevergd kan worden.

  voordelen van een Kobutex groepsreis:

  • Vrijheid, blijheid: jij bepaalt hoe en met wie je rijdt
  • Gezamenlijk ontbijt & diner om eenvoudig vriendschappen te sluiten
  • Altijd medereizigers met dezelfde passie voor motorrijden
  • Professionele reisbegeleiding
  • Tijdens het verblijf in de Eifel worden dagelijks mooie motorroutes aangeboden voor GPS, zodat je maximaal kunt genieten van deze prachtige omgeving. Hoe je er op uit gaat (of een dagje niet), dat bepaal je helemaal zelf. Wil je individueel rijden, of sluit jij je aan bij andere motorrijders waarmee het goed klikt.

 3. Duitsland 4-Daagse motorvakantie Teutoburgerwald

  Reacties uitgeschakeld voor Duitsland 4-Daagse motorvakantie Teutoburgerwald

  4-Daagse groepsreis Teutoburgerwald

  We nemen je mee op een 4-daagse trip door het Teuto burgerwald in Duitsland. Deze prachtige heuvelrug strekt zich hemelsbreed zo’n 80 kilometer uit van Osnabrück naar het zuidoosten tot Höxter. Kilometers vol klims, afdalingen en een ontelbare hoeveelheid bochten waar elk motorhart sneller van gaat kloppen! Het Teutoburgerwald is bovengemiddeld motorvrien delijk met gastvrije restaurants, biker hotels en heerlijk eten en drinken, inclusief een heerlijke grillavond!

  Heerlijk een sportieve afsluiting van de dag door nog een baantje te trekken in het zwembad of even relaxen in de sauna van het hotel.

  Je kunt hier niet alleen genieten van geweldige motorritten maar ook helemaal ontspannen dankzij de prachtige natuur en mooie uitzichten!

  Vanaf de top van de Köterberg hebben we grotendeels vrij uitzicht op deze prachtige omgeving. Bij helder weer is in oostelijke richting het Harzgebergte en de berg Brocken zichtbaar, in westelijke richting het Teutoburgerwald. Op de top van de berg bevindt zich het restaurant Köterberghaus waar je heerlijk kunt eten. We hebben 2 mooie nieuwe routes gemaakt dwars door het Teutoburgerwald, Weserbergland en Sauerland!

  Een groepsreis: is dit iets voor mij?

  Tijdens onze groepsreizen zijn het ontbijt en diner gezamenlijk. Hierdoor heb je gemakkelijk contact met je medereizigers. Iedere reis weer ontstaan hier de leukste vriendschappen met motorrijden als gemeenschappelijke hobby. De rest van de dag staan de routes voor je klaar en bepaal jij hoe je ze wilt rijden.

  Waar kan ik aansluiten?
  Iedere motortrip start op één centraal punt in Nederland. Afhankelijk van de motorroute, zijn er meerdere aanhaakpunten. Hierdoor is er altijd een aansluitpunt bij jou in de buurt. Ook kun je aansluiten in ons prachtige hotel in Teutoburgerwald.

  Hoe groot zijn de groepen?
  De ervaring leert dat het prettig rijdt in een groep van zo’n 6 motoren. Wij geven iedere motortrip een advies groepsindeling, afgestemd op de rijstijl van de verschillende deelnemers. Wil jij rijden met een eigen club, dan is dat natuurlijk mogelijk! Zit je de hele motorvakantie vast aan deze groepsindeling? Zeker niet! Jij bepaalt of de groepsindeling jou bevalt, of dat je liever wisselt van groep, of je eigen indeling maakt. De reisbegeleiding van Kobutex is de hele reis aanwezig voor informatie over de routes en (letterlijke) hoogtepunten van het Teutoburgerwald. tevens is de reisbegeleiding van Kobutex de hele reis aanwezig tot verlening van hulp en bijstand slechts verplicht voor zover dat redelijkerwijs van “Kobutex Motorreizen” gevergd kan worden.

  voordelen van een Kobutex groepsreis:

  • Vrijheid, blijheid: jij bepaalt hoe en met wie je rijdt
  • Gezamenlijk ontbijt & diner om eenvoudig vriendschappen te sluiten
  • Altijd medereizigers met dezelfde passie voor motorrijden
  • Professionele reisbegeleiding
  • Tijdens het verblijf in het Teutoburgerwald worden dagelijks mooie motorroutes aangeboden voor GPS, zodat je maximaal kunt genieten van deze prachtige omgeving. Hoe je er op uit gaat (of een dagje niet), dat bepaal je helemaal zelf. Wil je individueel rijden, of sluit jij je aan bij andere motorrijders waarmee het goed klikt? Kies zelf en ontmoet jouw medereizigers ’s avonds weer bij het gezamenlijke diner
 4. Frankrijk 7-Daagse motorvakantie Vogezen

  Reacties uitgeschakeld voor Frankrijk 7-Daagse motorvakantie Vogezen

  7-Daagse groepsreis Vogezen

  De Vogezen is natuurlijk het meest bekend van het berggebied waar het departement naar is vernoemd: het Vogezenmassief. Deze indrukwekkende groep bergen is 180 kilometer lang en 60 kilometer breed. In dit gebied zijn meren, dennenbossen, watervallen en valleien waardoor je niet uitgekeken raakt! Motorrijden in de Vogezen is een unieke belevenis. Mooie tochten maken naar de Elzas en de wijnroute. Het Duizend meren gebied leent zich uitstekend voor mooie bochten en kleine weggetjes.

  Geniet van het groen en tour met ons langs de Grand Ballon, Ballon d’Alsace en de Routes des Crêtes!

  Een groepsreis: is dit iets voor mij?

  Tijdens onze groepsreizen zijn het ontbijt en diner gezamenlijk. Hierdoor heb je gemakkelijk contact met je medereizigers. Iedere reis weer ontstaan hier de leukste vriendschappen met motorrijden als gemeenschappelijke hobby. De rest van de dag staan de routes voor je klaar en bepaal jij hoe je ze wilt rijden.

  Waar kan ik aansluiten?
  Iedere motortrip start op één centraal punt in Nederland. Afhankelijk van de motorroute, zijn er meerdere aanhaakpunten. Hierdoor is er altijd een aansluitpunt bij jou in de buurt. 

  Hoe groot zijn de groepen?
  De ervaring leert dat het prettig rijdt in een groep van zo’n 6 motoren. Wij geven iedere motortrip een advies groepsindeling, afgestemd op de rijstijl van de verschillende deelnemers. Wil jij rijden met een eigen club, dan is dat natuurlijk mogelijk! Zit je de hele motorvakantie vast aan deze groepsindeling? Zeker niet! Jij bepaalt of de groepsindeling jou bevalt, of dat je liever wisselt van groep, of je eigen indeling maakt. De reisbegeleiding van Kobutex is de hele reis aanwezig voor informatie over de routes en (letterlijke) hoogtepunten van de Vogezen. tevens is de reisbegeleiding van Kobutex de hele reis aanwezig tot verlening van hulp en bijstand slechts verplicht voor zover dat redelijkerwijs van “Kobutex Motorreizen” gevergd kan worden.

  voordelen van een Kobutex groepsreis:

  • Vrijheid, blijheid: jij bepaalt hoe en met wie je rijdt
  • Gezamenlijk ontbijt & diner om eenvoudig vriendschappen te sluiten
  • Altijd medereizigers met dezelfde passie voor motorrijden
  • Professionele reisbegeleiding
  • Tijdens het verblijf in de Vogezen worden dagelijks mooie motorroutes aangeboden voor GPS, zodat je maximaal kunt genieten van deze prachtige omgeving. Hoe je er op uit gaat (of een dagje niet), dat bepaal je helemaal zelf. Wil je individueel rijden, of sluit jij je aan bij andere motorrijders waarmee het goed klikt? Kies zelf en ontmoet jouw medereizigers ’s avonds weer bij het gezamenlijke diner.
 5. Duitsland 4-daagse motorvakantie Westerwald Pinksterweekend

  Reacties uitgeschakeld voor Duitsland 4-daagse motorvakantie Westerwald Pinksterweekend

  4-Daagse groepsreis Westerwald

  Zin om even een paar daagjes mooi te sturen in het prachtige Duitsland? Dan is deze motorreis naar het Westerwald zeker wat voor jou. Deze streek ligt centraal in Duitsland, op relatief korte afstand van het Ruhrgebied en ingeklemd tussen de plaatsen Siegen, Marburg en Koblenz. Wij garanderen in ieder geval 4 dagen pret op de motor met veel ‘Kurvenspaß’. Het Westerwald staat bekend om zijn heuvelachtige landschap. Op sommige plaatsen bereiken de bergtoppen een hoogte van 650 meter. Ideaal dus voor avontuurlijke ritten met fraaie vergezichten en (snelle) bochten door fantastische heuvelachtige landschappen!

  Ga jij deze motorreis samen met ons meemaken?

  Een groepsreis: is dit iets voor mij?

  Tijdens onze groepsreizen zijn het ontbijt en diner gezamenlijk. Hierdoor heb je gemakkelijk contact met je medereizigers. Iedere reis weer ontstaan hier de leukste vriendschappen met motorrijden als gemeenschappelijke hobby. De rest van de dag staan de routes voor je klaar en bepaal jij hoe je ze wilt rijden.

  Waar kan ik aansluiten?
  Iedere motortrip start op één centraal punt in Nederland. Afhankelijk van de motorroute, zijn er meerdere aanhaakpunten. Hierdoor is er altijd een aansluitpunt bij jou in de buurt. 

  Hoe groot zijn de groepen?
  De ervaring leert dat het prettig rijdt in een groep van zo’n 6 motoren. Wij geven iedere motortrip een advies groepsindeling, afgestemd op de rijstijl van de verschillende deelnemers. Wil jij rijden met een eigen club, dan is dat natuurlijk mogelijk! Zit je de hele motorvakantie vast aan deze groepsindeling? Zeker niet! Jij bepaalt of de groepsindeling jou bevalt, of dat je liever wisselt van groep, of je eigen indeling maakt. De reisbegeleiding van Kobutex is de hele reis aanwezig voor informatie over de routes en (letterlijke) hoogtepunten van het Westerwald. tevens is de reisbegeleiding van Kobutex de hele reis aanwezig tot verlening van hulp en bijstand slechts verplicht voor zover dat redelijkerwijs van “Kobutex Motorreizen” gevergd kan worden.

  voordelen van een Kobutex groepsreis:

  • Vrijheid, blijheid: jij bepaalt hoe en met wie je rijdt
  • Gezamenlijk ontbijt & diner om eenvoudig vriendschappen te sluiten
  • Altijd medereizigers met dezelfde passie voor motorrijden
  • Professionele reisbegeleiding
  • Tijdens het verblijf in het Westerwald worden dagelijks mooie motorroutes aangeboden voor GPS, zodat je maximaal kunt genieten van deze prachtige omgeving. Hoe je er op uit gaat (of een dagje niet), dat bepaal je helemaal zelf. Wil je individueel rijden, of sluit jij je aan bij andere motorrijders waarmee het goed klikt? Kies zelf en ontmoet jouw medereizigers ’s avonds weer bij het gezamenlijke diner.

 6. Duitsland 4-Daagse motorvakantie Harz Hemelvaartweekend

  Reacties uitgeschakeld voor Duitsland 4-Daagse motorvakantie Harz Hemelvaartweekend

  4-Daagse groepsreis Bikerfun in de Harz

  Groen & nostalgie met een flinke dosis bochtenplezier, dat is de Harz! Dit gebied is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland, met als hoogtepunt de Brocken berg op 1142 meter hoogte. Ruim 10% van de Harz bestaat uit de schitterende groene bergpassen van het Harz National Park. Houd je van afwisseling dan is dit een prachtig gebied om je motorhart op te halen. Het ene moment rijd je door dichtbebost berggebied, het andere moment stuur je de motor langs de stroomgebieden van de Wezer en de Elbe. .

  Als kers op de taart leiden we je langs de historische watergalerij: een aaneenschakeling van waterreservoirs, kanalen en tunnels uit de 16e eeuw. Deze bouwwerken zijn iconische voor de hoogtijdagen van de mijnbouw in dit gebied, waarvan je nu nog de historische pareltjes kunt ontdekken.We rijden langs het bekende stuwmeer Okertalsperre en natuurlijk over de Kyffhäuser, de bekende weg met 36 haarspeldbochten waar je elke motorrijder voor wakker mag maken!

  Iconische bouwwerken, bossen en nostalgie!

  Een groepsreis: is dit iets voor mij?

  Tijdens onze groepsreizen zijn het ontbijt en diner gezamenlijk. Hierdoor heb je gemakkelijk contact met je medereizigers. Iedere reis weer ontstaan hier de leukste vriendschappen met motorrijden als gemeenschappelijke hobby. De rest van de dag staan de routes voor je klaar en bepaal jij hoe je ze wilt rijden.

  Waar kan ik aansluiten?
  Iedere motortrip start op één centraal punt in Nederland. Afhankelijk van de motorroute, zijn er meerdere aanhaakpunten. Hierdoor is er altijd een aansluitpunt bij jou in de buurt. 
  

  Hoe groot zijn de groepen?
  De ervaring leert dat het prettig rijdt in een groep van zo’n 6 motoren. Wij geven iedere motortrip een advies groepsindeling, afgestemd op de rijstijl van de verschillende deelnemers. Wil jij rijden met een eigen club, dan is dat natuurlijk mogelijk! Zit je de hele motorvakantie vast aan deze groepsindeling? Zeker niet! Jij bepaalt of de groepsindeling jou bevalt, of dat je liever wisselt van groep, of je eigen indeling maakt. De reisbegeleiding van Kobutex is de hele reis aanwezig voor informatie over de routes en (letterlijke) hoogtepunten van de Harz. tevens is de reisbegeleiding van Kobutex de hele reis aanwezig tot verlening van hulp en bijstand slechts verplicht voor zover dat redelijkerwijs van “Kobutex Motorreizen” gevergd kan worden.
  

  De voordelen van een Kobutex groepsreis:

  • Vrijheid, blijheid: jij bepaalt hoe en met wie je rijdt
  • Gezamenlijk ontbijt & diner om eenvoudig vriendschappen te sluiten
  • Altijd medereizigers met dezelfde passie voor motorrijden
  • Professionele reisbegeleiding
  • Tijdens het verblijf in de Harz worden dagelijks mooie motorroutes aangeboden voor GPS, zodat je maximaal kunt genieten van deze prachtige omgeving. Hoe je er op uit gaat (of een dagje niet), dat bepaal je helemaal zelf. Wil je individueel rijden, of sluit jij je aan bij andere motorrijders waarmee het goed klikt? Kies zelf en ontmoet jouw medereizigers ’s avonds weer bij het gezamenlijke diner.

 7. Duitsland 4- Daagse motorvakantie Sauerland

  Reacties uitgeschakeld voor Duitsland 4- Daagse motorvakantie Sauerland

  4 – Daagse groepsreis slingeren door het Sauerland

  Midden in de natuur, omringd door bergen en heuvels, is het schitterend motorrijden! We rijden onder andere langs Sorpesee en Biggersee. Het Sauerland verrast je met haar talloze bochten langs stuwmeren, druip steengrotten en niet te vergeten skigebieden rondom Winterberg en Willingen. Het Sauerland is een echt motorparadijs met goede wegen en afwisselende routes. Deze motorvakantie is uitdagend voor elke motorrijder!

  De routes voor de heen- en terugreis zullen zoveel mogelijk binnendoor zijn, zodat het een feest is om er naar toe te rijden!

  Een groepsreis: is dit iets voor mij?

  Tijdens onze groepsreizen zijn het ontbijt en diner gezamenlijk. Hierdoor heb je gemakkelijk contact met je medereizigers. Iedere reis weer ontstaan hier de leukste vriendschappen met motorrijden als gemeenschappelijke hobby. De rest van de dag staan de routes voor je klaar en bepaal jij hoe je ze wilt rijden.
  

  Waar kan ik aansluiten?
  Iedere motortrip start op één centraal punt in Nederland. Afhankelijk van de motorroute, zijn er meerdere aanhaakpunten. Hierdoor is er altijd een aansluitpunt bij jou in de buurt. 
  

  Hoe groot zijn de groepen?
  De ervaring leert dat het prettig rijdt in een groep van zo’n 6 motoren. Wij geven iedere motortrip een advies groepsindeling, afgestemd op de rijstijl van de verschillende deelnemers. Wil jij rijden met een eigen club, dan is dat natuurlijk mogelijk! Zit je de hele motorvakantie vast aan deze groepsindeling? Zeker niet! Jij bepaalt of de groepsindeling jou bevalt, of dat je liever wisselt van groep, of je eigen indeling maakt. De reisbegeleiding van Kobutex is de hele reis aanwezig voor informatie over de routes en (letterlijke) hoogtepunten van het Sauerland. tevens is de reisbegeleiding van Kobutex de hele reis aanwezig tot verlening van hulp en bijstand slechts verplicht voor zover dat redelijkerwijs van “Kobutex Motorreizen” gevergd kan worden.
  

  De voordelen van een Kobutex groepsreis:

  • Vrijheid, blijheid: jij bepaalt hoe en met wie je rijdt
  • Gezamenlijk ontbijt & diner om eenvoudig vriendschappen te sluiten
  • Altijd medereizigers met dezelfde passie voor motorrijden
  • Professionele reisbegeleiding
  • Tijdens het verblijf in het Sauerland worden dagelijks mooie motorroutes aangeboden voor GPS, zodat je maximaal kunt genieten van deze prachtige omgeving. Hoe je er op uit gaat (of een dagje niet), dat bepaal je helemaal zelf. Wil je individueel rijden, of sluit jij je aan bij andere motorrijders waarmee het goed klikt? Kies zelf en ontmoet jouw medereizigers ’s avonds weer bij het gezamenlijke diner.
 8. Nederland 2-Daagse Groepsreis Dijken & Rivieren

  Reacties uitgeschakeld voor Nederland 2-Daagse Groepsreis Dijken & Rivieren

  2-Daagse groepsreis Dijken & Rivieren

  Dit weekend nemen wij je mee over heuvels, dijken en rivieren door de mooiste gebieden die Nederland rijk is. Via het Nationaal Park Weerribben-Wieden met de prachtigste meren, veengebieden, rietlanden en bossen trekken we op de motor door polders, langs molens en dwars door pittoreske vissersdorpjes zoals Volendam. Hier kunnen we met elkaar even een rondje haring happen in een welverdiende pauze, waarna we verder toeren door de schitterende streek de Betuwe.

  We leiden jullie langs welbekende rivieren waar de wegen bijna gemaakt lijken te zijn speciaal voor motorrijders!

  Een groepsreis: is dit iets voor mij?

  Tijdens onze groepsreizen zijn het ontbijt en diner gezamenlijk. Hierdoor heb je gemakkelijk contact met je medereizigers. Iedere reis weer ontstaan hier de leukste vriendschappen met motorrijden als gemeenschappelijke hobby. De rest van de dag staan de routes voor je klaar en bepaal jij hoe je ze wilt rijden.

  Waar kan ik aansluiten?
  Iedere motortrip start op één centraal punt in Nederland. Afhankelijk van de motorroute, zijn er meerdere aanhaakpunten. Hierdoor is er altijd een aansluitpunt bij jou in de buurt. 

  Hoe groot zijn de groepen?
  De ervaring leert dat het prettig rijdt in een groep van zo’n 6 motoren. Wij geven iedere motortrip een advies groepsindeling, afgestemd op de rijstijl van de verschillende deelnemers. Wil jij rijden met een eigen club, dan is dat natuurlijk mogelijk! Zit je de hele motorvakantie vast aan deze groepsindeling? Zeker niet! Jij bepaalt of de groepsindeling jou bevalt, of dat je liever wisselt van groep, of je eigen indeling maakt. De reisbegeleiding van Kobutex is de hele reis aanwezig voor informatie over de routes en (letterlijke) hoogtepunten van deze 2 daagse reis. tevens is de reisbegeleiding van Kobutex de hele reis aanwezig tot verlening van hulp en bijstand slechts verplicht voor zover dat redelijkerwijs van “Kobutex Motorreizen” gevergd kan worden.

  De voordelen van een Kobutex groepsreis:

  • Vrijheid, blijheid: jij bepaalt hoe en met wie je rijdt
  • Gezamenlijk ontbijt & diner om eenvoudig vriendschappen te sluiten
  • Altijd medereizigers met dezelfde passie voor motorrijden
  • Professionele reisbegeleiding
 9. Spanje 7-Daagse groepsrondreis Andalusië

  Reacties uitgeschakeld voor Spanje 7-Daagse groepsrondreis Andalusië

  7-daagse groepsrondreis Andalusië Spanje

  Krijg jij geen genoeg van de zomer én van motorrijden? Dan is dit je kans om extra lang van de warme zomer- dagen te kunnen genieten op je motor. Wij organiseren een 7-daagse rondreis door Andalusië. Terwijl de Nederlanders zitten te klappertanden, kun jij van de warme Spaanse zon genieten, motorrijden én genieten van elke avond tapas en een sangria!

  We reizen op de motor van hotel naar hotel en komen op zoveel bijzondere locaties. Onderweg rijden we door adembenemende gebieden die je echt met eigen ogen moet zien.  Van een woestijn waar filmopnames zijn geweest tot valleien, natuurgebieden en zelfs van de mooie olijfvelden zal je onderweg geen genoeg krijgen. 

  Deze reis is inclusief retourvlucht Malaga!

  Dagindeling Rondreis:

  Dag 1: We verzamelen gezamenlijk bij de luchthaven in Nederland.

  Als we aankomen op Airport Malaga brengt de touringcar je naar het hotel in Torremolinos. De huurmotoren staan ook al gereed in de buurt van het hotel, zodat je de volgende dag na een heerlijk ontbijt meteen aan de reis kunt beginnen.

  Dag 2: Torremolinos – Sierra Nevada (ca 260 km)

  Omgevallen decorstukken, valleien of wat dacht je van natuurreservaten? Zo een greep uit de mooie bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt op deze dag. Rijd op je motor door één van de mooiste streken van Andalusië; de Alpujarras. Dit prachtige landschap met vruchtbare dalen en indrukwekkende bergen met witte dorpjes is ideaal voor de ervaren motorrijder. Strak asfalt, veel kronkelwegen met prachtige panorama’s in een rustige en authentieke omgeving.

  Dag 3: Sierra Nevada – Velez Blanco (Ca 260 km)

  Vandaag verlaat je de Sierra Nevada. Je gaat via uitlopers een vloeiende route volgen naar Tabernas, een stad gelegen in de enige woestijn die Europa rijk is. Een bijzondere woestijn, omdat deze in het verleden veel gebruikt is voor opnames van klassieke westernfilms zoals bijvoorbeeld ‘Once Upon A Time In The West’. Veel decorstukken staan er niet meer, maar er zijn wel commerciële parkjes waar je het western helemaal kunt beleven. Onderweg zie je in de vallei en omgeving nog oude vervallen decorstukken staan.

  Dag 4 : Velez Blanco – Cazorla (Ca 240 km)

  Onderweg naar één van de grootste natuurreservaten in Spanje; Sierras de Cazorla, Segura y las Villas’. Voor vogels ook een beschermd gebied. Dit park is het meest bezochte park vanwege zijn natuurschoon en cultureel/historisch belang. Je moet dit met eigen ogen hebben gezien voordat je kunt ervaren hoe mooi het parque van Cazorla is. Aan het einde van het park ga je over de bergkam om daar te kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de vallei van het park. Uren bochtenwerk zonder noemenswaardig verkeer en met prachtige natuur aan je zijde.

  Dag 5: Cazorla – Montoro (Ca 280 km)

  De route gaat verder naar de noordelijke grens van het Andalucia waar je in de regio Castilla de la Mancha aankomt met zijn Sierra Morenas. Dit zijn uitlopers van bergketen. Het gebied wat je gaat doorkruisen heet park Andujar. Eerst zal je vlakke valleien tegenkomen, maar dat verandert snel wanneer je aankomt in Cazada Calatrava. Niet de perfectste wegen die je zult berijden, maar de omgeving en rustige wegen maken dit al snel goed. Je zult ook nog een bedevaartsoord ‘Virgen de la Cabeza’ passeren, daar zal het grote standbeeld vanaf de weg waar je rijdt te zien zijn.

  Dag 6 : Montoro – Malaga (Ca 280 km)

  Op je motor door de vele olijfvelden die Andalusië rijk is. Daarna buigt de route af naar het zuiden. Bij Cabra ligt een klein natuurpark waar de route zich doorheen slingert. Via de plaats Rute kom je aan bij Iznajar, een plaats hoog op een berg. Maar des te bijzonder zijn de stuwmeren. Via enkele kleinere natuurparken en bergketens kom je aan in de Montes de Málaga. De Axarquía is de streek in het zuidoosten in de provincie Malaga, ten noorden van de stad Malaga.

  Dag 7 :We vertrekken gezamenlijk naar Malaga Airport om enkele uren later weer op Nederlandse bodem te arriveren.

 10. Schotland 9-Daagse Groepsrondreis Verrassend mooi Schotland

  Reacties uitgeschakeld voor Schotland 9-Daagse Groepsrondreis Verrassend mooi Schotland

  9-Daagse groepsrondreis Schotland

  Een motorvakantie in Schotland dat is genieten van verlaten bergwegen, bosrijke gebieden en toeren langs de grillige kustlijn en historische wegen. Laat je verrassen door afwisselende routes over smalle kustwegen, langs eeuwenoude kastelen en single tracks die je dwars door de allermooiste landschappen laten rijden. De hotels in Schotland zijn sfeervol en karakteristiek wat perfect wordt gecombineerd met het comfort van moderne hotels.

  De wereldberoemde North Coast 500, een begrip onder avontuurlijke motorrijders, mag natuurlijk niet ontbreken tijdens deze bijzondere motorreis. Dit wordt een trip om nooit te vergeten!

  Natuurlijk zijn er nog meer geweldige highlights zoals de ‘Old Military Road A93,een stoere weg langs de meest indrukwekkende landschappen van het Nationaal Park de Cairngorms. Naast prachtig motorrijden is Schotland natuurlijk ook het land van de Whisky. Tijdens deze motorreis zijn er genoeg kansen om daarvan te proeven.

  Rijd je met ons mee over verlaten gebergtes, door de mooiste bossen.langs de adembenemende kustlijn door karakteristieke dorpjes over historische wegen?Deze reis door Schotland is misschien wel de meest perfecte combinatie van ingrediënten voor een echt onvergetelijke motorvakantie.

  Ervaar het echte Schotse gevoel in Glen Coe, Loch Lomond, Applecross en Skye.

  Dagindeling van de prachtige 9-daagse rondreis door Schotland

  Dag 1 – IJmuiden naar Newcastle

  We maken de overtocht van IJmuiden naar Newcastle met de DFDS Seaways, waar heerlijk kan worden gegeten. ‘s Avonds is er voldoende entertainment, voor je je hut opzoekt voor een goede nachtrust. Een heerlijk ontspannen begin van de reis!

  Dag 2 – Newcastle naar Aberfeldy (ca. 325 km)

  Na een eventueel bezoek aan Jedburgh Abbey rij je naar Edinburgh en passeer je de 125 jaar oude Firth of Forth Railbridge. Natuurlijk bezoek je ook even het Knockhill Race Circuit, bekend van Top Gear. Wanneer je op tijd aankomt in Aberfeldy heb je wellicht nog tijd om een bezoek te brengen aan Dewar’s World of Whisky. 

  Dag 3 – Aberfeldy naar Ullapool (ca. 250 km)

  Vanuit Aberfeldy maak je kennis met het Cairngorms National Park, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Groot-Brittannië. Je vindt er 5 van de 6 hoogste bergen die Groot-Brittannië rijk is. De top van de hoogste berg, Ben Macdui, is ruim 1300 meter hoog! Reis naar het hart van het National Park en rij je motor over ‘De Old Military Road of A93’, een ruwe, verkeersluwe weg langs de meest indrukwekkende landschappen, voordat je doorrijdt naar Ullapool.

  Dag 4 – Rondrit Ullapool (ca. 180 km)

  Een adembenemende rondrit vanuit Ullapool laat zien waarvoor je gekomen bent. We rijden stukken van de North Coast 500, die door het ruigste gedeelte van Schotland gaat. The Atlantic Coast met z’n smalle kustweggetjes, de rotspartijen en het diepblauw gekleurde zeewater met witte schuimkoppen van de Atlantische Oceaan.

  Dag 5 – Ullapool naar Sconser (ca. 175 km)

  Op weg naar Skye passeer je eerst nog de imposante ruim 60 meter diepe Corrieshallogh Gorge. Daarna rij je natuurlijk via Applecross, want als er staat ‘Not for learning Drivers’ hoor jij daar toch zeker niet bij! Tijdens de afdaling zal je ervaren hoe klein je bent in dit grootse landschap.

  Dag 6 – Rondrit over Isle of Skye (ca. 240 km)

  We volgen het spoor van de ‘Last King of Scotland – Bonnie Prince Charlie’. Om de Schotse geschiedenis te kunnen begrijpen, is een bezoek aan het graf van Flora MacDonald een absolute must. Op één van de mooiste locaties in Schotland ligt de vrouw begraven die Bonnie Prince Charlie heeft geholpen op zijn vlucht na de nederlaag tegen de Engelsen bij Culloden op 15 april 1746. Nog steeds een pelgrimsoord voor de èchte Schot. Sla ook een rit naar de allermooiste berg van Skye, het ‘Quiraing gebergte’, niet over. Het is net of de top van de berg is afgesneden, een prachtige plek om te wandelen en motor te rijden.

  Dag 7 – Sconser naar Drymen (ca. 305 km)

  Een rit met twee gezichten. Je passeert eerst de indrukwekkende Glen Coe waar in 1692 de Engelsen 75 leden van de MacDonalds Clan hebben vermoord die zich niet wilden onderwerpen aan de kroon. Het tweede gedeelte van de rit gaat langs het romantische Loch Lomond; het grootse meer van Schotland.

  Dag 8 – Overtocht Newcastle naar IJmuiden (ca. 275 km)

  Allereerst nog een ’tussenstop’ in Falkirk. Het Milennium project The Falkirk Wheel (een scheepslift) is een technisch hoogstandje waarmee schepen ruim 35 meter worden opgehesen. Na Edinburgh rij je via rustige wegen naar Newcastle. Tot slot zie je nog Tynemouth Priory and Castle. Nu vanaf de vaste wal; iets later vanaf de ferry van DFDS Seaways. 

  Dag 9 – Aankomst IJmuiden

  Een groepsreis: is dit iets voor mij?

  Tijdens de Schotland rondreis worden er dagelijks mooie motorroutes aangeboden voor GPS, zodat je maximaal kunt genieten van deze prachtige omgeving. Hoe je er op uit gaat (of een dagje niet), dat bepaal je helemaal zelf. Wil je individueel rijden, of sluit jij je aan bij andere motorrijders waarmee het goed klikt? Kies zelf en ontmoet jouw medereizigers ’s avonds weer bij het gezamenlijke diner.

  De reisbegeleiding van Kobutex is de hele reis aanwezig tot verlening van hulp en bijstand slechts verplicht voor zover dat redelijkerwijs van “Kobutex Motorreizen” gevergd kan worden. voor deze motorrondreis naar Schotland is enige motor ervaring wel gewenst.

  Hoe groot zijn de groepen?
  De ervaring leert dat het prettig rijdt in een groep van zo’n 6 motoren. Wij geven iedere motortrip een advies groepsindeling, afgestemd op de rijstijl van de verschillende deelnemers. Wil jij rijden met een eigen club, dan is dat natuurlijk mogelijk! Zit je de hele motorvakantie vast aan deze groepsindeling? Zeker niet! Jij bepaalt of de groepsindeling jou bevalt, of dat je liever wisselt van groep, of je eigen indeling maakt. De reisbegeleiding van Kobutex is de hele reis aanwezig voor informatie over de routes en (letterlijke) hoogtepunten van Schotland. tevens is de reisbegeleiding van Kobutex de hele reis aanwezig tot verlening van hulp en bijstand slechts verplicht voor zover dat redelijkerwijs van “Kobutex Motorreizen” gevergd kan worden.

  De voordelen van een Kobutex groepsreis:

  • Vrijheid, blijheid: jij bepaalt hoe en met wie je rijdt
  • Gezamenlijk ontbijt & diner om eenvoudig vriendschappen te sluiten
  • Altijd medereizigers met dezelfde passie voor motorrijden
  • Professionele reisbegeleiding
  • Tijdens het verblijf in Schotland worden dagelijks mooie motorroutes aangeboden voor GPS, zodat je maximaal kunt genieten van deze prachtige omgeving. Hoe je er op uit gaat (of een dagje niet), dat bepaal je helemaal zelf. Wil je individueel rijden, of sluit jij je aan bij andere motorrijders waarmee het goed klikt? Kies zelf en ontmoet jouw medereizigers ’s avonds weer bij het gezamenlijke diner.