• Leuke reizen
    in binnen- en buitenland
  • Voor zowel beginnende
    als ervaren motorrijders

Johannes over Vamos! Andalusië 2018

  • home  /
  • Johannes over Vamos! Andalusië 2018
Johannes over Vamos! Andalusië 2018
7 januari 2019

Dan is het zover, eerste bijeenkomst voor de motorreis naar Spanje. Deze avond bij Kobutex kennismaken met de mede reizigers onder het genot van een hapje en drankje terwijl de praktische informatie wordt medegedeeld.

Op 6 november kan iedereen de tas met motorkleding, helm en overige kleding nodig voor de reis inleveren. Deze spullen worden met de bus waarin ook motoren staan, vervoerd naar het hotel in Spanje. Terwijl wij een week later met een bus naar Schiphol worden gebracht onder deskundige begeleiding van Derk-Jan, die er voor zorgt dat de gehele reis voor iedereen plezierig verloopt. Aangekomen in Malaga staat het vervoer klaar naar het hotel in Mijas waar alle huur motoren klaar staan. Voor ieder wat wils variërend van Yamaha Tracer , FJR tot MT-10, stonden allemaal keurig opgesteld. ‘S avonds met z’n allen gezellig eten van uitgebreid buffet, spullen pakken en gereed maken voor de volgende ochtend. Nadat de formaliteiten zijn geregeld voor de huur motoren kunnen we verspreid over meerdere groepjes beginnen aan de eerste dagtocht van 270 km. Erg benieuwd hoe de MT 10 rijdt en hoe de omgeving is waar we vertoeven in Andalusië. Nog geen 10 minuten het dorp uit beginnen de prachtige kronkelwegen van zeer goeie kwaliteit. In combinatie met goed motorweer en prachtige omgeving is in het één woord fantastisch. De MT 10 is een heerlijke motor voor de wegen waar wordt “gewaarschuwd” 30 kilometer bochten. Dit bochten festijn afgewisseld met pittoreske plaatsen waaronder Ronda, ging maar liefst zes dagen door, ja er was een rustdag, maar nagenoeg iedereen pakte toch de motor.

Helaas ook aan dit feestje komt een eind, vrijdag avond motor inleveren en de spullen in de bus. Na diner voor de liefhebbers nog feestje in de lokale horeca, perfecte slaapmuts. Zaterdag ochtend met de bus naar vliegveld Malaga en via Schiphol terug naar Kobutex waar we afscheid nemen van elkaar. Het was een zeer leuke ervaring met een gezellige groep en tot in de puntjes geregeld.

Groet,

Johannes